Adamas Cigarretts 30 x 60 cm

1 999DKK Inkl. moms

Fri fragt.
Leveringstid 1 - 3 hverdage

Har du ikke fundet det skilt du søger, så kontakt os venligst,
vi kan skaffe det meste.

KONTAKTFORMULAR

Et ægte samlerobjekt – skiltet ”Adamas Cigarettes”

 

Adamas cigaretter er en ægte klassiker og et ikonisk motiv blandt fans af emaljeskilte, og vi i Emaljehuset.dk har nu fået rettighederne til at genoptrykke motivet på emaljeskiltet. Motivet ”Adamas Cigarettes” blev varemærkeregistreret den 12. marts 1927.

Originaltitlen på skiltet er ”Adamas Cigarettes”, og motivet er tegnet af Aage Lippert (1894-1969) for ”A/S The American Tobacco Co., København”, der lancerede cigaretmærket Adamas i midten af 1920’erne. Adamas-cigaretter blev forhandlet i årene 1926-1942, og emaljeskiltene blev anvendt af detailhandlen som klassisk reklame for cigaretterne. Mr. Adamas var en elsket figur også i årene efter, at cigaretmærket ikke længere blev forhandlet.

Adamas Cigarettes – en klassiker i reklameverdenen tegnet af Aage Lippert

Adamas Cigarettes er et klassisk motiv, som har været anvendt på alt fra emaljeskilte til årshæfter og plakater. Aage Lippert var på det tidspunkt, han tegnet Mr. Adamas, ansat i Danmarks ældste reklamebureau, Sylvester Hviids Tegnestue.

Lippert er også kendt for at have lavet mange reklamer, som blev brugt på Carlsbergs ølvogne, og han har tegnet både postkort og reklamemærker til brevkampagner.

Aage Lippert er far til den kendte, danske tegner Anni Lippert, som blandt andet har tegnet de buttede pinup-piger, der i mange år har vøret med i Se & Hør.

Det oprindelige emaljeskilt ”Adamas Cigarettes” blev fremstillet hos Johs. Thejl, og deres popularitet gør, at de originale skilte i dag forhandles til meget høje priser ved auktioner, som ofte ligger langt over vurderingen. Det kendte emaljeskilt er blandt andet også udstillet på Danmarks Tekniske Museum.

Vi er i Emaljehuset.dk stolte over nu at kunne tilbyde fans en genoptrykt version af det populære skilt til priser, som ligger langt under prisen for de oprindelige emaljeskilte.

Tekniske detaljer – plan skilt ”Adamas Cigarettes” helmotiv

A/S The American Tobacco Co., København

Plant emaljeskilt med ombukket kant, 97 x 47 cm, tegnet af Aage Lippert. Blå skift på hvid bundfarve. Motivet med titlen ”Adamas Cigarettes” er en tegning i en rektangulær kasse med blå bundfarve af en mand med runde briller, hat, stok og en cigaret i munden. Det oprindelige oplag af emaljeskiltet var på i alt 1.294 stk.

Tekniske detaljer – hvælvet skilt ”Adamas Cigarettes” - helmotiv

A/S The American Tobacco Co., København

Hvælvet emaljeskilt, 59 x 39 cm, tegnet af Aage Lippert. Blå bundfarve. Forneden hvid kasse med grå kantfarve og blå skrift. Motivet er en mand med en cigaret i munden, runde briller, hat og stok. Det oprindelige skilt blev forhandlet i årene 1926-42 og havde et samlet oplag på 3.896 stk.

Tekniske detaljer – plan skilt ”Adamas Cigarettes” – hoved, uden skrift

A/S The American Tobacco Co., København

Plant emaljeskilt, 34 x 30 cm, med vandret ombukket kant på 4 cm. Motivet er et mandeansigt med hat, cigaret i munden, stok, hvide handsker og runde briller, som forestiller hovedfiguren Adamas fra reklamen for Adamas Cigarettes. Uden skrift. Skiltet har oprindeligt været anvendt som reklame ved købmændenes automater med cigaretmærket Adamas.

Tekniske detaljer – hvælvet skilt ”Adamas Cigarettes” - cigaretpakke

A/S The American Tobacco Co., København

Hvælvet emaljeskilt, 38 x 9 cm, tegnet af Aage Lippert. Motivet er en 10 styks cigaretpakke med Adamas Cigarettes. Rød skrift på gul bundfarve og blå kantstreg og indvendig hvis streg i bogstaverne. Lodret brunlig kantstreg. Det oprindelige oplag af skiltet var 3.404 stk.

Tekniske detaljer – hvælvet skilt ”Adamas Cigarettes” – selvlysende skilt

A/S The American Tobacco Co., København

Hvælvet emaljeskilt, 8 x 30 cm, tegnet af Aage Lippert. Hvid skrift på sort bundfarve. I mørke ved kunstig belysning lyser bogstaverne grønt.

FormRektangulært
MaterialeEmalje (metaloxyder) og stål (low carbon steel)
VedligeholdelseRengør med vinduesrens, fjern graffiti med acetone
Egenskaber Tåler sol, vand, korrosion og opløsningsmidler
StatusPå lager 1-3 hverdage

Relaterede varer